Начало / Uncategorized / Патриарх Неофит отправи послание към учителите и учениците за първия учебен ден

Патриарх Неофит отправи послание към учителите и учениците за първия учебен ден

Българският патриарх Неофит отправи свое послание по повод първия учебен ден. Обръщението на предстоятеля на Българската църква е адресирано до учители, родители и най-вече децата. 

„Настъпи часът, когато мнозина от вас ще прекрачат прага на българското училище, мястото, където ще усвоите разнообразни и полезни знания. С любознателност, ревност и усърдие приемайте преподаваното от вашите скъпи учители, които, чрез богатия си педагогически опит, ще ви насочат в пътя, който ще Ви изгради като достойни българи и граждани на обичната ни Родина“, казва в своето послание патриарх Неофит. 

По думите му „в света на технологиите, когато има все повече алтернативи в процеса на обучение, нека не забравяме ценноста и богатството на печатната книга, от която черпим не само знание и дух за отминалите времена, а чрез напечатаните букви в дълбочина се предава важността и смисъла на словото“. 

Светейшият патриарх се обръща и към учителите като казва, че „българският учител, който е неразривно свързан с призванието на духовно-просветната мисия на Светата Църква, ще продължи и занапред да обучава и изгражда образовани и ценящи всеки човек личности“. 

„Напредвайте в придобиване на полезното знание и помнете, че днес положените усилия ще бъдат възнаградени многократно в живота. Не забравяйте да се осланяте на Бога, като възраствате с любов към Него и ближния. Вие сте бъдещето на България!“, завършва посланието си патриарх Неофит. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...