Начало / Uncategorized / Започна ремонт на храма „Св. вмчк. Димитър Солунски“ в Кюстендил

Започна ремонт на храма „Св. вмчк. Димитър Солунски“ в Кюстендил

Започна ремонтът на кюстендилския храм „Св. вмчк. Димитър Солунски“, съобщиха от архиерейското наместничество в Кюстендил, предава БНР. Началото на ремонтните дейности е започнало с водосвет.

Храмът ще бъде основно ремонтиран със средства, отпуснати от Министерския съвет през месец февруари тази година. 

„От 1865 г. до днес не е извършван основен ремонт, а само частичен. Предвид това, че храмът е паметник на културата от местно значение, ремонтните дейности започнаха след пълно съгласуване на проектната и техническа документации с различните институции, в това число и с Министерството на културата, които стриктно наблюдават спазването на установените правила, касаещи ремонти на храмове със статут на обекти, паметници на културата“, каза архиерейският наместник архимандрит Исаак. 

Архимандрит Исаак  уточни, че заради предстоящите ремонтни дейности, в храма няма да бъдат извършвани богослужебни последования. „За молитвени нужди на енориашите е пригоден молитвен кът – параклис в сградата на Архиерейското наместничество“, каза архимандрит Исаак.

За Ангел Карадаков

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...