Начало / Uncategorized / Йерусалимската патриаршия отваря детска градина за деца със специални образователни потребности в Йордания

Йерусалимската патриаршия отваря детска градина за деца със специални образователни потребности в Йордания

Йерусалимска патриаршия отваря детска градина за деца със специални образователни потребности в Йордания. 

Новото учреждение бе открито от архиепископ Христофор в четвъртък, 26 август, в присъствието на представители на управителния съвет, директора на детската градина, свещеници и общественици. 

Архиепископът изрази голямата си радост от създаването на институцията и от факта, че Патриаршията подпомага изграждането на учреждения за обучението на деца. Той подчерта, че всичко, което е направено до момента е с благословението на Йерусалимския патриарх Теофил. 

Според инициаторите за създаването на детската градина, проектът й е пионерски. Това е първата адаптирана детска градина за деца със специални образователни потребности в столицата на Йордания. Желанието на екипа на учебното заведение е да се допринесе за по-доброто възпитание на децата, основано на християнските ценности и принципи. 

Архиепископ Христофор отслужи молебен и водосвет за началото на работата на детската градина, като пожела Бог да подкрепя и закриля както преподавателите, така и персонала на детското заведение. 

Източник: orthochristian.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...