Начало / Uncategorized / Министерството на образованието одобри учебниците по Религия на Св. Синод за 6 и 7 клас

Министерството на образованието одобри учебниците по Религия на Св. Синод за 6 и 7 клас

На 30 август 2021 г. в дирекция „Учебници и училищна документация“ на МОН бе проведено открито заседание, по време на което бе обявено, че новите синодални учебници по Религия – Християнство-Православие за 6-ти и 7-ми клас са оценени като приложими в практиката, съобщава официалният сайт на Св. Синод

Одобрението на оценителите по места (учители по Религия) е финалната фаза, с която завършва двуетапната процедура на МОН по оценяване на внесените проекти.

Учебниците вече са отпечатани за нуждите на религиозното образование в България и са налични в митрополиите на БПЦ-БП. Те се разпространяват в началните и средните ни училища, както и в българските училища зад граница. Предстоятелите на храмове, директорите на училища, преподавателите по Вероучение и по Религия подават заявка до съответната митрополия с нужните им бройки учебници за предстоящата 2021 / 2022 учебна година. Отпечатан е и трети тираж на вече издадените синодални учебници от 1-ви до 5-ти клас.

По решение на Св. Синод учебниците на БПЦ се раздават безплатно на учителите и децата, за да бъдат максимално облекчени в тяхната работа за усвояване истините на православната вяра и в стремежа им към придобиване на християнските добродетели.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...