Начало / Uncategorized / Близо 100-годишната църква в село Равна се нуждае от спасителен ремонт

Близо 100-годишната църква в село Равна се нуждае от спасителен ремонт

Близо 100-годишната църква „Света Марина“ в село Равна се нуждае от спешен ремонт. Необходими са около 40 000 лева, с които местната управа не разполага, съобщава сайтът 1kam1.com.

Храмът, емблема на провадийското село, е построен през годините 1929-1938 г. и от тогава до днес никога не е ремонтиран.

С дарителска кампания от началото на годината местните се опитват да съберат необходимите средства, за да започне „спасителния“ ремонт на покрива, който тече и застрашава да увреди още повече цялостното състояние на църквата.

Външната му фасада е олющена, дюшемето също е за подмяна. Има счупени прозорци и др. повреди. От реставрация се нуждаят и иконите и църковната утвар.

От началото на годината до сега с дарения от българи от страната и чужбина към момента са събрани малко над 10 000 лева.

Със средствата до седмици трябва да започне ремонтът на покрива. А междувременно местните се надяват, че ще успеят да съберат и сумата за останалите, също наложителни, строително-ремонтни дейности за опазване на църквата, посветена на Света Марина.

Кампанията по набиране на средства продължава:
Банкова сметка в банка ДСК:

IBAN: BG78STSA93001525425051

BIC: STSABGSF

ХРАМ СВ.МАРИНА С. РАВНА – Църковното настоятелство при Храм ,,Св. Марина“

За повече информация: тел. 089 6 453 306 или 089 7 293 961

За Ангел Карадаков

Виж още

Бачковският манастир разширява музейната си експозиция в ново помещение

Бачковският манастир разширява музейната си експозиция, като за целта е ремонтирано ново помещение, в което ...