Начало / Uncategorized / Великотърновският митрополит Григорий освещава храм „Св. мъченик Луп“ край Свищов

Великотърновският митрополит Григорий освещава храм „Св. мъченик Луп“ край Свищов

Тържествено освещаване на новия храм „Св. мъченик Луп“ извърши Негово Високопреосвещенство Великотърновския Митрополит Григорий край Свищов, предава агенция „Фокус“.

Архиерейският наместник на Свищов Руслан Личев уточни, че църквата се намира в новия гробищен парк на града. Идеята за нейното изграждане е възникнала още през 2000 година, когато е започнало проучването на светеца. Реалният строеж на храма е започнал преди две години. 

„Размерите му не са грандиозни, той е едва около 100 квадрата, но важното е друго – че в Свищов вече ще има едно духовно кътче, което да прослави свети Луп като покровител на града.

Строителството се случи изцяло благодарение на дарения, които няма да изброявам поименно, но искам отново да им благодаря за помощта и подкрепата, която ни осигуриха“, каза още отец Руслан Личев. Той посочи също, че в изграждането на храма са вложени около 55 хиляди лева.

Снимка: citybuild.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. д-р Магдалена Легкоступ: Богословски грамотният човек е професионалист в каквато и сфера да работи

Специалността „Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба“ е изключително атрактивна и уникална за страната Проф. ...