Начало / Uncategorized / Сръбският патриарх Порфирий с официален профил в социалната мрежа Instagram

Сръбският патриарх Порфирий с официален профил в социалната мрежа Instagram

Сръбският патриарх Порфирий е благословил създаването на негов официален акаунт в социалната мрежа Instagram, съобщава basilica.ro.

„По този начин патриархът иска да отговори на силния интерес от страна на вярващите, но и на цялата местна и чуждестранна общественост, относно неговото служение, изявления и мнения“, се казва в прессъсобщението на Сръбската патриаршия. 

На страницата на патриарх Порфирий се публикуват кратки съобщения и размисли, както и видеоклипове от негови проповеди. Последната публикация на предстоятеля на Сръбската църква е събрала над 7600 харесвания. „Искрено се зарадвах, че през първите няколко часа повече от 10 000 души започнаха да я следват“, казва патриарх Порфирий. 

Патриарх Порфирий подчертава още, че не само традиционните медии – вестници, радио и телевизия могат да бъдат място за православна проповед, но и интернет порталите, сайтовете и социалните мрежи. Според него Instagram е най-ефективна за достигане до младите хора. 

Припомняме, че патриарх Порфирий бе избран за предстоятел на Сръбската църква на 18 февруари тази година. При своето интронизиране той заяви, че мисията на Църквата е свързването на хората, изграждането на мостове и диалог с всички. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Изпълват се 133 години от кончината на Българския екзарх Антим

Българската православна църква и Видинска епархия днес отбелязват годишнина от кончината на първия Български Екзарх Антим ...