Начало / Uncategorized / Копие на иконата на Св. Богородица – Бачковска ще бъде посрещнато в храмове в Кюстендилско

Копие на иконата на Св. Богородица – Бачковска ще бъде посрещнато в храмове в Кюстендилско

Копие на чудотворната икона на Св. Богородица – Бачковска, ще бъде поставено за поклонение в няколко храма на Кюстендилската духовна околия в дните от 1 август до Голяма Богородица, 15 август, обявиха от Архирейското наместничество. Изготвена е програма за всеки ден, в който иконата ще гостува и в храмоветe на няколко села, което се прави за първи път.

За Богородичният пост, който започва от 1-ви август и предхожда празника „Успение Богородично“, в храмовете в Кюстендилско ще бъде отслужван канон към Света Богородица.

По-усилено моление на християните към Божията Майка за благословение на жителите по населени места, където ще се отслужват богослужебните последования, ще бъде носена икона за поклонение, копие на Чудотворната икона на Света Богородица Бачковска, която е дар на архиерейското наместничество и се съхранява в храма „Свети Димитър Солунски“ в Кюстендил.

По изготвената програма за вечерните богослужения иконата ще бъде изложена най-напред в централния храм „Успение Богородично“ в Кюстендил, след това в Кюстендилските храмове „Свети Великомъченик Мина“ и „Свети Великомъченик Димитър“ в Кюстендил, както и в храма „Света Петка“ в Невестино, осветен преди по-малко от месец, в храма „Успение Богородично“ в Трекляно, в храма „Успение Богородично“ в Ръждавица, в храма „Покров Богородичен“ в село Слокощица и ще завърши в храма „Успение Богородично“ в Кюстендил с тържествена вечерня с петохлебие.

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...