Начало / Uncategorized / Митрополит Йоан освети параклис в двора на онкоболницата във Варна

Митрополит Йоан освети параклис в двора на онкоболницата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети вчера параклиса „Св. Архангел Михаил“ в двора на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания /СБАЛОЗ/ „Д-р Марко А. Марков“ ЕООД в крайморския град, съобщиха от здравното заведение, предаде БТА.

Параклисът, който е изграден изцяло със средства, дарени от близките на пациент, станал жертва на онкологично заболяване, се намира на територията на стационара на болницата в кв. „Аспарухово“.

Благодарение на щедрия жест на дарителите, онкологичната болница на Варна вече има специално място, в което пациентите и техните близки могат да запалят свещ и да се помолят за своето здраве и здравето на хората, които обичат.

Ръководството на болницата благодари на дарителите, които въпреки тежката загуба на сина си, изградиха един от най-красивите параклиси във Варна и подариха на пациентите на СБАЛОЗ място за покой и молитва, допълват от лечебното заведение.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. д-р Магдалена Легкоступ: Богословски грамотният човек е професионалист в каквато и сфера да работи

Специалността „Църковни изкуства – иконопис, стенопис, дърворезба“ е изключително атрактивна и уникална за страната Проф. ...