Начало / Uncategorized / Роженският и Лопушанският манастир посрещнаха поклонници от Неврокопска епархия

Роженският и Лопушанският манастир посрещнаха поклонници от Неврокопска епархия

В периода 23-24 юни в Лопушанския манастир пристигна за празника група от 30 поклонници от Неврокопска епархия водени от игумена на Роженския манастир архимандрит Епифаний по повод съборния празник на св. Обител – Рождение на св. Йоан Кръстител.

Гостите бяха съпроводени от Видинския митрополит Даниил. В същия ден бе отслужена празнична вечерня водена от митрополит Даниил. Игуменът на Лопушанския манастир архм. Нифонт разказа на поклонниците историята на манастира, както и за живота и дейностите на обителта в днешно време. Бяха разменени подаръци. Изказа се взаимно желание тези срещи да се превърнат в традиция.

На 26 юни С благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, водени от отец Тодор Николов, миряни от няколко енории посетиха Роженския манастир.

Християните благодариха за топлото посрещане от страна на игумена на манастира – архим. Епифаний, който разказа за копието на чудотворната икона „Св. Богородица Портаитиса“ и запозна поклонниците с историята на манастира.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...