Начало / Uncategorized / Преподаватели и служители от Богословския факултет посетиха храмове и манастири на Черноморието

Преподаватели и служители от Богословския факултет посетиха храмове и манастири на Черноморието

От 19 до 22 юни преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха работен семинар в творческия дом на Софийския университет в гр. Китен и посетиха за църковните празници Петдесетница и Свети Дух православни храмове и манастири в Царево и Поморие.

За празника Петдесетница преподавателската група, начело с деканското ръководство, участва в тържественото богослужение в храм „Успение Богородично“ в Царево, а на 22 юни посетиха Поморийския манастир „Свети Георги“ в Поморие, където се срещнаха с Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит.

Работната програма включваше обсъждане на промени в учебните планове, срещи с учители и ученици в Царево за представяне на възможностите за обучение на студенти в Богословския факултет и поклонническа визита в Поморийския манастир. На среща с игумена епископ Йеротей бяха обсъдени актуални въпроси на богословското образование и възможности в бъдеще за сътрудничество с енорийски храмове и манастири на Българската православна църква църква.

За Ангел Карадаков

Виж още

Завършва строежът на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир

Завършва изграждането на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир, започната през 2007 ...