Начало / Uncategorized / Митрополит Серафим се срещна с ученици в Благоевград

Митрополит Серафим се срещна с ученици в Благоевград

Учениците от 4 „г“ клас в VIII СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград, с класен ръководител г-жа Писарева, гостуваха на Неврокопския митрополит Серафим в митрополитския дом. Поводът бе завършване на четвъртата учебна година, през която те изучаваха предмета „Религия-Православие“ в училище, информира Православен информационен център в Благоевград.

Митрополитът попита всяко дете за интереса му към предмета и това, което най-много го е впечатлило през годините. Сред любимите теми се оказаха: живота на светците, на Нашия Господ Иисус Христос, Света Богородица, християнските празници и поучителните истории, които те са обсъждали в часовете.

Сред темите, които силно са ги заинтригували учениците посочиха живота на Неврокопският митрополит Борис, който предстои да бъде канонизиран за светец от Българската православна църква.

Децата зададоха много въпроси, на които владиката с радост отговори. Сред тях бяха въпросите: Какъв щеше да е светът, ако Адам и Ева не бяха съгрешили? Някой видял ли е с очите си Бог? Възможно ли е Бог да създаде огромен камък, който да не може самия Той да го повдигне? и много други, които предизвикаха дискусия.

В края на срещата Негово Високопреосвещенство връчи на всяко дете сертификат за проведен четири годишен курс на обучение по „Религия-Православие“ и пожела на децата да продължат да учат старателно, да придобиват много знания за вярата и да се опитват да живеят според Божиите заповеди!

За Ангел Карадаков

Виж още

Изложба „Сърцето на България. Шедьоври от Рилската света обител“ ще бъде представена в Унгария

Институтът за балканистика с Център по тракология при БАН (ИБЦТ–БАН) получи покана от Българския културен ...