Начало / Uncategorized / Започва сътрудничество между богословските факултети на Софийския университет и университета в Алба Юлия, Румъния

Започва сътрудничество между богословските факултети на Софийския университет и университета в Алба Юлия, Румъния

В периода 24-28 май в София се провежда обучение по програма „Еразъм“, в която участват професори от Богословския факултет на университета „1ви декември 1918“, Алба Юлия, Румъния, съобщава basilica.ro.

През тези дни проф. д-р Михай Химчински, декан на Богословския факултет в Алба Юлия и ръководител на катедра Догматическо богословие, провежда курс за значението на учението в живота на Църквата. Други от гост-преподавателите говорят върху насоките и перспективите в социалната етика, както и за православната диаспора. 

Представителите на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и този на университета „1ви декември 1918“ възнамеряват да увеличат сътрудничеството си и чрез прилагането на нова академична програма Blended Intensive Program. В програмата ще участват Софийският университет „Св. Климент Охридски“, университета „1 декември 1918 г.“ в Алба Юлия и университета „Св. св. Кирил и Методий“ в Скопие, Северна Македония. 

Предвижда се извършването на курсове и обучения да са както в присъствен, така и в онлайн вариант. В дните, в които гост-преподавателите от Румъния са у нас, имаха възможността да се срещнат и с Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

Снимки: reintregirea.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Храмът „Свети Николай” във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

Една от емблемите на Велико Търново – храмът „Свети Николай” построен през 1836 г. от майстор Колю Фичето се нуждае ...