Начало / Uncategorized / Тържествен Пасхален благотворителен концерт “МОСТ НА НЕБЕСАТА”

Тържествен Пасхален благотворителен концерт “МОСТ НА НЕБЕСАТА”

На 15 май врачанското село Лиляче ще стане домакин на едно от значимите  културни събития в навечерието на  Празника на българската духовност – 24 май. 

Под природия феномен „Божия мост” ще бъде изнесен концерт  с участието на  Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, камерен ансамбъл “Йоан Кукузел – Ангелогласният”, струнен оркестър „Кварто квартет и приятели“, Женски хор “Ваня Монева”, актьори и солисти.

В празничната програма ще бъдат представени тържествени църковни песнопения, рецитал на текстове от Свещеното Писание, шедьоври от класическата музика. Специално участие ще вземе известният гръцки духовник и църковен певец – архимандрит Никодимос Каварнос. Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще послужат за възстановяване на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ до Роженския манастир, който се нуждае от изграждане на фасадно оформление и цялостен интериор, пише botevgrad.com.

Цената на билета е определена според местоположението на сцената. Билетите от най-ниската ценова категория са за зона с частичен изглед към сцената, но с пряко излъчване на събитието чрез прожекция на стената. Места за сядане са предвидени за всички зрители. Настаняването започва от 17:45 ч.. Организаторите препоръчват удобно облекло и обувки за горски терен. Концерът ще бъде засет от Българската национална телевизия и излъчен ан 23 май.

За Ангел Карадаков

Виж още

Четвърта Неделя на Великия пост – Св. Йоан Лествичник

 Някак си странно е да се признае, че за автора на една от най-разпространените и ...