Начало / Uncategorized / Още 30 000 лева са нужни за ремонт на църквата в село Равна

Още 30 000 лева са нужни за ремонт на църквата в село Равна

Продължава дарителската кампания, която обяви в началото на годината кметството в провадийското село Равна за ремонт на храма „Света Великомъченица Марина“.

Църквата, строена преди 92 години, не е била основно ремонтирана досега и се нуждае от ремонт на покрива, външната фасада, подмяна на дюшемето и прозорците, от обновяване се нуждаят и иконите и църковната утвар, каза за Радио Варна кметският наместник на селото Росица Георгиева.

Близо 30 000 лева са необходими за цялостен ремонт на църквата, от дарения до момента са събрани 1050 лева.

Въпреки лошото състояние църквата ще работи на Велики четвъртък, а литургия ще отслужи отец Владимир Велков. В събота ще има литургия от 17.00 до 19.00 часа, а вечерта всички жители на селото ще се съберат да обиколят църквата със запалена свещичка, каза още Росица Георгиева.

Близо 100-тина души е населението на селото само са българи. Заради пандемията единственото място, на което им е останало да се събират е църквата.

За ремонт на храма най-много разчитат на дарители, защото знаят, че добрите хора са тези, които ще помогнат той да бъде възстановен. Затова и апелът е към всички – който с каквото може да помогне. Може да са финансови средства, а може и да е доброволен труд или  материали, каза Росица Георгиева.

Кампанията по набиране на средства е организирана чрез кметството и през фейсбук страницата на село Равна, където е публикувана и банковата сметка на храма „Света Великомъченица Марина“.

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...