Начало / Uncategorized / Архиепископ Анастасий: Да преживеем Страстната седмица с мир и духовна радост

Архиепископ Анастасий: Да преживеем Страстната седмица с мир и духовна радост

„Да преживеем Страстната седмица с мир и духовна радост, тъй като нашият Гопод ни показа Своята любов към нас със Своята доброволна жертва“, каза в своето слово вчера Албанският архиепископ Анастасий. 

Предстоятелят на Албанската църква говори и за отношенията между човеците, които в последните години стават все по-лоши. Той обърна внимание и на ситуацията в страната след изборите вчера. Архиепископ Анастасий пожела Страстната седмица да бъде преживяна от всички в мир и по възможно най-дълбок начин.

„Братя мои, от цялото си сърце желая тази седмица да я преживеем така спокойно и с дълбока духовна радост. Тази радост, която ни е дадена от факта, че нашият Господ показа любовта Си към нас не с думи, а с лична доброволна жертва. Както и това, че всичко накрая се запечата с Неговото Възкресение. Нека се радваме на тази седмица и в условията на съществуващите ограничения и нека я изживеем възможно най-духовно“, каза архиепископът. 

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...