Начало / Uncategorized / Вероучение и социална кухня ще има в най-големия храм в Монтана

Вероучение и социална кухня ще има в най-големия храм в Монтана

В храм „Свети Дух“ в Монтана ще хранят учениците, които изучават вероучение, в социална кухня. Настоятелството на новата църква започна обзавеждането ѝ, съобщи отец Евгени Калайджиев:

„С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил ние храмовото ръководство, настоятелството, с подкрепата на г-н Злати Живков, община Монтана, ще обзаведем една кухня към храма, с която кухня ще опитваме да даваме обяд на хората, които ще участват във вероучението, което вероучение пак в бъдеще ще се опитаме да го създадем. Помощ на бизнеса на град Монтана, също, помощ на един мой много голям приятел – проф. Гаврилов, помощ на г-жа Ирена Димова и на държавата разбира се се изгради този прекрасен храм, за жителите на град Монтана, с което ние се радваме, може да се каже и се гордеем.“

Отец Евгени се надява до края на годината да стартира неделното вероучение: „Да учим подрастващото поколение на вяра, християнство и добродетелност, чрез нашия пример, разбира се. И възрастни хора ще участват във вероучението, защото винаги има какво да научим“. 

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Румен Радев: Нека предпазим православието от политическата демагогия

Нека предпазим православието от политическата демагогия и оставим църквата да бъде независима, така като е по ...