Начало / Uncategorized / Румънската патриаршия е помоганала на повече от 30 000 деца със своята училищна програма

Румънската патриаршия е помоганала на повече от 30 000 деца със своята училищна програма

Повече от 30 000 деца са се възползвали от училищната програма на Румънската православна църква, която осигурява необходимите училищни пособия, уроци, дейности и пр.

Ръководителят на програмата о. Константин Наклад благодари на всички, които спомагат за реализирането на помощта, както и за това, че много семейства се включват в програмата. През тази година в програмата са предоставени пособия и помощ на близо 3000 дуца, като уроци по математика и румънски език, извъкласни дености, неделни чилища, училища за родители, доброволчески кампании, информационни кампании за важността от образованието, образователни състезания и лагери. 

От април 2019 г. до април 2021 г. децата, записани в програмата, са получили над 2000 напълно оборудвани раници, 2000 таблета, 112 велосипеда и др. 

Румънският патриарх Даниил подчертава, че успехът на програта показва, че добре структурираните катехизаторски програми могат да осигурят образователна алтернатива. Проектът на Румънската православна църква е стартирал през 2009 г. и през време на своята дейност е подпомогнал над 30 000 деца. Създадени са 299 летни лагери, в които са се включили над 11 000 младежи. Създадени са и 103 иновативни центъра. 

Източник: orthochristian.com

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...