Начало / Uncategorized / В Богословския факултет се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за магистри

В Богословския факултет се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за магистри

В Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ на 16.02.2021 се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за студентите от магистърската образователно-квалификационна степен на обучение.

Общо 12 студенти от различните магистърски програми представиха своите магистърски тези и се явиха на публична защита. Магистърските тези от програмите „Вяра и живот“, „Религия и образование“, „Литургия и музика“, „Църковно изкуство в България“, „Църковен мениджмънт“ и „Църковно социално дело“ бяха посветени на актуални и интересни теми от съвременното богословие и съответно успешно защитени пред изпитната комисия от хабилитирани преподаватели от академичната колегия на Богословския факултет.

Сред магистърските тези имаше актуални теми за отношението на Православната църква към науката и образованието в съвременното общество, позициите на Българската православна църква за Истанбулската конвенция и стратегията на детето, отношението на Църквата и християнската етика към биоетичните проблеми за аборта, Църквата и семейството при религиозното възпитание на децата от предучилищна възраст и литургичната практика на Църквата по време на пандемия. Интересни магистърски тези бяха представени и за православната психотерапия, църковното изкуство и управление на стопанската дейност на Българската православна църква.

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...