Начало / Uncategorized / В Богословския факултет се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за магистри

В Богословския факултет се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за магистри

В Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ на 16.02.2021 се проведе защита на дипломни работи и държавен изпит за студентите от магистърската образователно-квалификационна степен на обучение.

Общо 12 студенти от различните магистърски програми представиха своите магистърски тези и се явиха на публична защита. Магистърските тези от програмите „Вяра и живот“, „Религия и образование“, „Литургия и музика“, „Църковно изкуство в България“, „Църковен мениджмънт“ и „Църковно социално дело“ бяха посветени на актуални и интересни теми от съвременното богословие и съответно успешно защитени пред изпитната комисия от хабилитирани преподаватели от академичната колегия на Богословския факултет.

Сред магистърските тези имаше актуални теми за отношението на Православната църква към науката и образованието в съвременното общество, позициите на Българската православна църква за Истанбулската конвенция и стратегията на детето, отношението на Църквата и християнската етика към биоетичните проблеми за аборта, Църквата и семейството при религиозното възпитание на децата от предучилищна възраст и литургичната практика на Църквата по време на пандемия. Интересни магистърски тези бяха представени и за православната психотерапия, църковното изкуство и управление на стопанската дейност на Българската православна църква.

За Ангел Карадаков

Виж още

До края на март ще бъде възстановено еднопосочното движение по пътя за Рилския манастир

До края на март ще бъде възстановено еднопосочното движение по пътя за Рилския манастир, съобщиха ...