Начало / Uncategorized / Разработват маршрути за поклоннически туризъм

Разработват маршрути за поклоннически туризъм

„Работим по създаването на дестинации за поклоннически туризъм. По този начин ще насърчим пътуванията през цялата година и ще подпомогнем местните икономики и заетостта през четирите сезона“, това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си в Троянския манастир вчера, съобщиха от пресцентъра на туристическото ведомство. 

По думите на Николова туристическият продукт е неразработен, но с голям потенциал и именно подобни нишови услуги могат да допринесат за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Светата обител е третата по големина у нас и всяка година се посещава от хиляди туристи – наблюдава се тенденция към непрекъснатото им увеличаване. 

Министърът посети и музея към манастира, в който се пази грамотата на Цариградската патриаршия, с която се дава началото на съществуването на обителта. 

По информация на Министерството на туризма. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Младите хора имат нужда от молитва и духовно напътствие

Румънският патриарх Даниил отправи послание по повод новата 2022-2023 учебна година, съобщава сайтът orthodoxianewsagency.gr. В обръщението ...