Начало / Uncategorized / Десетки деца учат вероучение в петричкия храм „Св. Георги Победоносец“

Десетки деца учат вероучение в петричкия храм „Св. Георги Победоносец“

Десетки деца посещават Неделното училище при храм „Св. Великомъченик Георги” в Петрич, което бе създадено през 2010 година. Те са на различна възраст и се обучават от учители богослови и духовници, съобщава сайтът Кмета.бг.

Кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, и народният представител Георги Динев преди дни посетиха школото в църквата. 13 деца присъстваха на занятията, които учат на любов към Бог и ближния – вероучение, иконопис и църковно пеене. Дава се възможност на децата да разгърнат своя творчески потенциал, като рисуват икони и се включват в направата на разнообразни сувенири, картини и картички, посветени на християнските празници и традиции.

Кметът и депутатът изразиха отново своята подкрепа към мисията на Неделното училище в Петрич – да възпитава в ценните християнски добродетели подрастващите.

Двамата разгледаха всичко, изработено от сръчните ръце на децата, което е превърнало училището през годините в още по-топло място, където всяко кътче говори за вяра, уважение, приятелство и разбирателство. Занятията в училището се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...