Начало / Новини / Увеличава се броят на нуждаещите се от топла храна в доброволческата кухня за бедни в Благоевград

Увеличава се броят на нуждаещите се от топла храна в доброволческата кухня за бедни в Благоевград

В последните месеци два пъти се наложи Кухнята за бедни към храм „Свети Николай Чудотворец“ в Благоевград да спре работа. Ситуацията с коронавируса затрудни дейностите на доброволците, но към днешна дата доброволческата кухня отново работи.

„Всяка събота продължаваме да раздаваме топла храна на нуждаещите се. За съжаление се увеличава техният брой. Достигнахме 200 човека.

Тази седмица бях дежурна и се записаха три нови самотни майки с деца“, каза в интервю за Радио Благоевград Мирела Кючукова от Православния информационен център. По думите й около празниците са се увеличили и дарителите, които обикновено са частни лица.

„Успяхме да направим и пакети за бедните. В последните 2-3 години много активно благоевградско заведение готви за нашите потребители. Почти всеки месец едно от дежурствата е на това заведение. Надявам се и други да се включат, имаме нужда от всякаква подкрепа. Радвам се, че от тази година менюто е по-богато. Успяваме да дадем на хората и салати, и десерти“, каза още Мирела Кючукова.

Цялото интервю на Елеонора Тахова с Мирела Кючукова чуйте тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Почистиха и залесиха района около храм „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково

Районът на църквата „Света Петка“ в кюстендилското с. Вуково, която е архитектурно-строителен  и художествен паметник на ...