Начало / Uncategorized / Президентът Румен Радев присъства на храмовия празник на църквата „Сретение Господне“ в Добърско

Президентът Румен Радев присъства на храмовия празник на църквата „Сретение Господне“ в Добърско

Президентът Румен Радев бе на неофициално посещение в село Добърско (Община Разлог). Неврокопският митрополит Серафим отслужи там празнична литургия за храмовия празник на църквата „Сретение Господне“, предава БНР.

Единственият храм в Неврокопска епархия, посветен на Сретение Господне, се намира в село Добърско и на 2 февруари отбеляза своя храмов празник.  По традиция Неврокопският митрополит Серафим възглавява празничното богослужение. В съслужение с Негово Високопреосвещенство бяха архиерейският наместник на Разложка духовна околия – ик. Янко Русков, и свещеници от епархията.

От пресцентъра на Президентството информираха, че посещението не е официално, изцяло лично и не е част от визита на президента като държавен глава. Изричното му желание е било да не бъде оповестявано предварително. Румен Радев е проявил интерес кои църкви в района имат храмов празник, за да може да се черкува по повод днешния ден.

За Ангел Карадаков

Виж още

Концерт с православни песнопения ще се състои в столичния храм „Св. Параскева“

На 1 октомври в столичния храм „Св. Параскева“ ще се състои тържествен концерт с православни ...