Начало / Новини / Американският архиепископ Елпидофор с молитва за новия президент на САЩ

Американският архиепископ Елпидофор с молитва за новия президент на САЩ

Американският архиепископ Елпидофор ще участва с молитва при встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо Бадън, съобщава orthodoxianewsagency.gr.

Полагането на клетва на новия президент на САЩ ще се проведе в четвъртък от 10 часа. Очаква се след полагането на клетва Байдън да участва на онлайн церемония, организирана от Националната катедрала във Вашингтон. 

Американският архиепископ Елпидофор ще представлява Православната църква и ще се помоли за успешен мандат на новия американски президент. Архиепископ Елпидофор каза за церемонията, че за него е чест да се помоли за новия президент. „Тази уважавана традиция е типичен пример за това как ние като нация можем да обединим молитвите си за избраните от нас лидери. Участвайки в молитва с други американци от различни вероизповедания, ние потвърждаваме основния характер на Американската република, като място за изразяване на свободата на религиозната съвест. Нека всички се помолим за здравето и успеха на нашия нов президент и на нашия нов вицепрезидент, за единството на нашата страна и за заздравяването на нейните рани“, казва още архиепископ Елпидофор. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Поликарп Смирненски

Поликарп бил един от Апостолските Мъже. Неговият ученик св. Ириней Лионски и Евсевий („Църковна история“) ...