Начало / Новини / Американският архиепископ Елпидофор издаде книга за вярата по време на коронавирусната пандемия

Американският архиепископ Елпидофор издаде книга за вярата по време на коронавирусната пандемия

„Вяра по време на Covid-19. Проповеди и слова на Елпидофор, архиепископ на Америка“ е новата книга на амекираския архиепископ Елпидофор, който е предстоятел на архиепископията, под юрисдикцията на Вселенската патриаршия в САЩ. 

Всички приходи от книгата ще бъдат вложени за възстановяване на гръцката православна архиепископия в САЩ. Изданието излиза в момента, когато ще се отбележи една година от началото на пандемията, която блокира САЩ и света. Написаните размишлетия по време на безпрецедентната година, когато църквите бяха затворени, а богослуженията станаха „виртуални“, са както историческо свидетелство, така и носят спокойствието на мира и вярата.

В увода към изданието Вселенският патриарх Вартоломей подчертава, че „тези текстове показват силата на вярата в Христос, която просветлява света, сиянието на любовта, която не дири своето и надеждата, която не разочарова. В живота на християните вярата, любовта и надеждата имат в себе си екзистенциалния опит, който благоухае с аромата на Възкресението“.

В своя увод пък архиепископ Елпидофор пише: „Ние сме една общност в Христос, едно Тяло на Църквата и точно както трябва да се грижим за всеки уд на нашето физическо тяло, така трябва и да проявяваме загриженост и любов към всеки член на Църквата, както и към всеки човек, защото всички сме по образ и подобие Божии“. 

„Вяра по време на Covid-19. Проповеди и слова на Елпидофор, архиепископ на Америка“ е достъпна на  Amazon.

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Със заупокойна литургия и с панихида беше почетена паметта на българския екзарх Йосиф

Тази година се навършват 183 години от рождението и 109 години от кончината на приснопаметния ...