Начало / Новини / Опелото и погребението на игумения Валентина Друмева ще бъдат в неделя

Опелото и погребението на игумения Валентина Друмева ще бъдат в неделя

Опелото и погребението на игуменката на Калоферския девически манастир „Въведение Богородично“ игумения Валентина Друмева, ще се състоят на 17 януари (неделя) от 14 часа в Св. Обител, съобщиха от сестринството на манастира. 

От Св. Обител призовават всички православни християни да усилят своята молитва за упокоение на душата на новопреставлената игумения, като я споменават в молитвите си като схиигумения Възкресия, тъй като в годините назад монахиня Валентина е приела велика схима с името Възкресия, като този факт е бил известен само на малцина, сред които и нейният изповедник. 

От сестринството на манастира заявяват, че причина за кончината на игуменията не е коронавирусна инфекция, като последното е потвърдено с два отрицателни теста. 

Сестрите на Калоферския манастир приканват православните християни, които желаят да се простят с починалата игумения, могат да го сторят в утрешния ден в Св. Обител. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Монтана отбеляза празника на Светия Дух

Честването на празника на Монтана Деня на Свети Дух започна с Божествена света литургия, отслужена от Видинския митрополит ...