Начало / Новини / Румънската патриаршия започна информационна кампания за ваксините срещу Covid-19

Румънската патриаршия започна информационна кампания за ваксините срещу Covid-19

Румънската православна църква започна информационна кампания в северната ни съседка за ваксинирането срещу коронавируса.

Патриаршията е изпратила листовки до всички епархии, озаглавена: „Ваксинация срещу Covid-19 в Румъния. Безплатно. Доброволно. Безопасно“. Кампанията е започната, за да може православните християни да получат достъп до достоверна и проверена информация. В листовката експерти по ваксините и вирусите разясняват какво представлява ваксината, за да може всеки, който желае да даде своето информирано съгласие. 

„Румънската патриаршия приветства добрите новини за ваксината, която би могла да намали и спре настоящата пандемия, но Църквата не може да вземе решения по строги медицински въпроси“, заяви говорителят на патриаршията в Румъния Василий Банеску. 

„За успеха на ваксинационната кампания е от съществено значение да информираме правилно обществеността за определени аспекти, като доброволния, безплатен и безопасен характер на ваксинирането, както и че това е право, но не е задължение“, се казва в брошурата. Лисковката обяснява още и различните медицински проблеми и притеснения, свързани с новата ваксина срещу коронавируса. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...