Начало / Новини / Румънската патриаршия започна информационна кампания за ваксините срещу Covid-19

Румънската патриаршия започна информационна кампания за ваксините срещу Covid-19

Румънската православна църква започна информационна кампания в северната ни съседка за ваксинирането срещу коронавируса.

Патриаршията е изпратила листовки до всички епархии, озаглавена: „Ваксинация срещу Covid-19 в Румъния. Безплатно. Доброволно. Безопасно“. Кампанията е започната, за да може православните християни да получат достъп до достоверна и проверена информация. В листовката експерти по ваксините и вирусите разясняват какво представлява ваксината, за да може всеки, който желае да даде своето информирано съгласие. 

„Румънската патриаршия приветства добрите новини за ваксината, която би могла да намали и спре настоящата пандемия, но Църквата не може да вземе решения по строги медицински въпроси“, заяви говорителят на патриаршията в Румъния Василий Банеску. 

„За успеха на ваксинационната кампания е от съществено значение да информираме правилно обществеността за определени аспекти, като доброволния, безплатен и безопасен характер на ваксинирането, както и че това е право, но не е задължение“, се казва в брошурата. Лисковката обяснява още и различните медицински проблеми и притеснения, свързани с новата ваксина срещу коронавируса. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Премиера на „Да бъдем тук. Беседи по радио „Свобода“ от отец Александър Шмеман на Пролетния панаир на книгата 2024

На 26 май (неделя) от 17:00 ч. в Литературния кът на Пролетния панаир на книгата ...