Начало / Новини / Православна детска градина с параклис в Кюстендил

Православна детска градина с параклис в Кюстендил

Православна детска градина с параклис „Въведение Богородично“ се изгражда в центъра на Кюстендил, казаха от архиерейското наместничество в града, информира БНР.

Реализира се проект на общината по решение на съветниците от 2018 год., поясни архиерейският наместник на Кюстендил архимандрит Исаак.

Параклисът „Въведение Богородично“ се изгражда в двора на бившия филиал на детската градина „Славейче“ на ул. “Константинова баня“, в съседство има и детска площадка и атрактивен кът за игра на малчуганите. Българският патриарх Неофит освети и благослови основния камък, който беше положен за изграждането на параклиса през октомври 2018 г., когато Негово Светейшество посети Кюстендил.

Предвижда се да бъде създаден Детски православен център.

Храмът  и православната детска градина ще бъдат към Граничкия манастир “Св. Лука”. Децата, които ще посещават центъра, ще бъдат с изучаване на религия, с тях ще се провежда православно обучение. Със средства на дарители сградата ще бъде и газифицирана. Капацитетът в началото ще бъде за 25 деца, но ако има още желаещи може да бъде разширен.

За Ангел Карадаков

Виж още

Обраха църква между Банско и Добринище

Видеоклип, публикуван във Facebook, разкрива кражба в храма „Свети Георги“ между Банско и Добринище, пише сайтът dunavmost.com.  Събитието се е ...