Начало / Uncategorized / Гръцката църква в подкрепа на социално слабите

Гръцката църква в подкрепа на социално слабите

Днес енорията при храм „Св. Антоний Велики“ в Атина подпомогна хора в нужда. На социално слабите бяха раздадени хранителни продукти, както и принадлежности за поддържането на лична хигиена във време на пандемия. 

В благотворителната инициатива бяха подпомогнати 65 социално слаби семейства. При спазването на всички предписани от здравните власти мерки за хигиена и защита, някои от хората получиха своите помощи в храма, а други ги получиха по домовете си. 

Местният енорийски свещеник Теологос Александракис заяви пред медиите, че „дейностите на енорийския благотворителен фонд подпомагат социално слабите и тези, които са в затруднено положение“.

„Животът в Христос чрез любовта ни дава надежда и изход там, където всичко изглежда мрачно. Пожелавам на всеки да търси истината за Божието присъствие в живота му. Трябва да продължим заедно в Христа“, казва свещеникът. 

Отец Теологос благодари на всички доброволци, както и на всички, които са допринесли за подпомагането на социално слабите хора от Атина. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...