Начало / Uncategorized / Гръцката църква в подкрепа на социално слабите

Гръцката църква в подкрепа на социално слабите

Днес енорията при храм „Св. Антоний Велики“ в Атина подпомогна хора в нужда. На социално слабите бяха раздадени хранителни продукти, както и принадлежности за поддържането на лична хигиена във време на пандемия. 

В благотворителната инициатива бяха подпомогнати 65 социално слаби семейства. При спазването на всички предписани от здравните власти мерки за хигиена и защита, някои от хората получиха своите помощи в храма, а други ги получиха по домовете си. 

Местният енорийски свещеник Теологос Александракис заяви пред медиите, че „дейностите на енорийския благотворителен фонд подпомагат социално слабите и тези, които са в затруднено положение“.

„Животът в Христос чрез любовта ни дава надежда и изход там, където всичко изглежда мрачно. Пожелавам на всеки да търси истината за Божието присъствие в живота му. Трябва да продължим заедно в Христа“, казва свещеникът. 

Отец Теологос благодари на всички доброволци, както и на всички, които са допринесли за подпомагането на социално слабите хора от Атина. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...