Начало / Uncategorized / Патриарх Илия: Нека се покаем и бъдем благодарни на Бога за дара на живота

Патриарх Илия: Нека се покаем и бъдем благодарни на Бога за дара на живота

„Рождество Христово носи радостта в Господа, където се срещат любовта, благодарността и отговорността“, каза в своето рождественско послание Грузинският патриарх Илия II по повод чустването на празника по Юлиянския календар. 

Патриарх Илия говори в своето послание, че освен всичко друго трябва да творим и дела на любов към ближните. „Любовта към ближните губи смисъла си и се превръща в причина за арогантност на онези, които искат да покажат себе си като дарители, но не правят добро с безкористна любов към Бога“, казва патриарх Илия. 

„Може да бъдете добър лекар, инженер, работник или да постигнете много успехи във всяка област в науката, изкуството, спорта, правото, учителството дори и в духовността, но ако не се фокусирате върху служението си към Бога и не се интересувате от вътрешното си изграждане, ще бъдете празни“, подчертава патриархът на Грузинската църква. 

По думите му, за да имаме по-добро настояще трябва да бъдем благодарни на Бога за дара на живота, да бъдем благодарни за радостите, но и за страданието, за щастието, но и за болката, за здравето, но и за болестта, защото ако сме духовно взискателни към себе си, това ще бъде за наше добро. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Църква на 2 века събира миряни в село Докатичево

Със служба и трапеза за здраве ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Света Неделя“ ...