Начало / Новини / Епископи на Сръбската църква посетиха пострадалите населени места от земетресението в Хърватия

Епископи на Сръбската църква посетиха пострадалите населени места от земетресението в Хърватия

Митрополит Порфирий и епископите Герасим и Никодим от Сръбската православна църква посетиха пострадалите населени места от силното земетресение в Хърватия, което причини множество разрушения, жертви и материални щети. 

Духовниците поговориха с пострадалите, като ги утешиха, че въпреки напрегнатата ситуация хората ще могат да се устроят отново и да възстановят своя живот. Митрополит Порфирий говори и с местните свещеници за разпределението на мобилните домове, които ще бъдат дадени на хората лишени от своите собствени. 

Митрополит Порфирий е разговарял с кмета на Петриня Даринко Думбович. Посетен бе и манастира „Покров на Пресвета Богородица“ в с. Меченчани, както и село Майске Поляне, което бе в епицентъра на земетресението. Митрополитът и епископите посетиха разрушената църква „Възнесение Господне“, както и се срещнаха с няколко семейства, загубили домовете си. 

Митрополията на Загреб и Любляна е осигурила 30 молибни домове за местните хора, останали без дом, като митрополит Порфирий разговаря с духовниците от региона за правилното разпределя между нуждаещите се. 

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...