Начало / Uncategorized / Не сме сами в своята самота

Не сме сами в своята самота

Никоя принудителна раздяла в света ни не може да ни отдели от Тялото Христово. В моментите на собствената си самота и униние, ние свъщност не сме сами, но сме заедно. 

Заедно сме в празника на живота, но дори и в смъртта си. Когато сме наистина сами, трябва да знаем, че всъщност сме заедно, защото в Христа сме Едно Тяло. Принуждаването от това да стоим разделеви през време на пандемията всъщност прави така, че в Христос да бъдем по-близо един до друг от всякога. 

Нашият Господ обгръща всички ни със Своята любов и милост и в Неговата прегръдка сме събрани заедно. В разделението си от другите откриваме своето място за исихия и осъзнаваме, че всъщност не сме сами. В срещата си с Бога се срещаме и един с други по невероятен начин.

В пътуването си към Бога, общата ни цел е придобиването на смирено и разкаяно сърце, а общата ни родина се намира в Божествената литургия, чрез която влизаме в Рая и участваме в Небесната трапеза – заедно. Не сме сами, защото имаме единство в Тялото Христово. Буквално се имаме един друг и нито една принудителна раздяла в този свят не може да ни отдели от Христовата любов. Обвързани сме заедно в прегръдката на небесния наш Отец, а ние, Неговите чеда, никога не сме сами. 

С любов в Христа, игумен Трифон

Манастир „Христос Спасител“, о. Вашън, САЩ

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...