Начало / Uncategorized / Не сме сами в своята самота

Не сме сами в своята самота

Никоя принудителна раздяла в света ни не може да ни отдели от Тялото Христово. В моментите на собствената си самота и униние, ние свъщност не сме сами, но сме заедно. 

Заедно сме в празника на живота, но дори и в смъртта си. Когато сме наистина сами, трябва да знаем, че всъщност сме заедно, защото в Христа сме Едно Тяло. Принуждаването от това да стоим разделеви през време на пандемията всъщност прави така, че в Христос да бъдем по-близо един до друг от всякога. 

Нашият Господ обгръща всички ни със Своята любов и милост и в Неговата прегръдка сме събрани заедно. В разделението си от другите откриваме своето място за исихия и осъзнаваме, че всъщност не сме сами. В срещата си с Бога се срещаме и един с други по невероятен начин.

В пътуването си към Бога, общата ни цел е придобиването на смирено и разкаяно сърце, а общата ни родина се намира в Божествената литургия, чрез която влизаме в Рая и участваме в Небесната трапеза – заедно. Не сме сами, защото имаме единство в Тялото Христово. Буквално се имаме един друг и нито една принудителна раздяла в този свят не може да ни отдели от Христовата любов. Обвързани сме заедно в прегръдката на небесния наш Отец, а ние, Неговите чеда, никога не сме сами. 

С любов в Христа, игумен Трифон

Манастир „Христос Спасител“, о. Вашън, САЩ

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Давид, цар на Грузия

На 26 януари Православна църква чества паметта на светия цар Давид IV, владетел на Грузия. ...