Начало / Новини / В навечерието на Рождество Христово – благотворителна кампания за подкрепа на хора в нужда

В навечерието на Рождество Христово – благотворителна кампания за подкрепа на хора в нужда

По инициатива на студенти от Богословския факултет, с подкрепата на магистърската програма „Църковно социално дело“, се организира благотворителна кампания за подкрепа на нуждаещи се хора в навечерието на Рождество Христово.

Организаторите съобщават, че са подготвени пакети с хранителни продукти за 40 човека с коледна питка за Бъдни вечер и най-необходими за празничната трапеза продукти.

Питките са осигурени от дарители на енорията към храм „Св. Георги Победоносец“ в Сеславци с подкрепата на отец Йоан, а другите продукти са закупени от студентите с помощта на дарители и християнски доброволци.

Организаторите на събитието са студенти от сайта „За хора в нужда“ с медийната подкрепа на сайта „Добротолюбие“. На събитието ще се раздават на нуждаещи се предпазни маски и хигиенни материали и ще се спазват правилата за дистанция и безопасност поради епидемичната обстановка. Кампанията е под мотото „Да подадем ръка на хора в нужда!“ и има за цел да зарадва нуждаещи се за Бъдни вечер и да им вдъхне надежда и упование в Божията подкрепа за Светлия празник Рождество Христово.

Помощите ще бъдат раздадени на 24 декември на площад „Св. Неделя“ от 15-17 часа. 

Повече за инициативата може да прочетете тук.

Снимка: pixabay.com

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...