Начало / Uncategorized / Вестник „Видински благовестник“ отбелязва една година от основаването си

Вестник „Видински благовестник“ отбелязва една година от основаването си

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил на 22 декември 2019 г., Неделя преди Рождество Христово, излeзе първият брой на изданието на Видинска света митрополия – седмичният вестник „Видински Благовестник“.

„Изминалата една година от създаването на епархийското печатно издание „Видински Благовестник“ е благоприятен повод за размишление и равносметка“, пишат от редакцията на вестника. Предлагаме ви и пълният текст, публикуван в официалната страница на Видинска епархия. 

„Както знаем от нашия житейски опит, всяко ново начало е трудно и изпълнено с предизвикателства. Така беше и с начеването на този благодатен труд. Обръщайки поглед назад си спомняме как, вдъхновени чрез благословението и с подкрепата на нашия архипастир – митрополит Даниил, започнахме повереното ни послушание за духовна полза и подкрепа на духовенството и вярващия народ в епархията ни. Не може да не си спомним различните притеснения и смущения в началото на това дело, които по човешки изпитвахме тогава.

Знаейки обаче, че от Всеподателя Бога „идва всеки съвършен дар и всяка премъдрост“ (Иак. 1:17), надявахме се на Неговата помощ и подкрепа, без които нищо не може да се случи. И те не закъсняха.

Благодарим на Бога за преодолените трудности и препятствия от различно естество, свързани с този благовестнически труд, през които Господ ни преведе през изтеклата година. Наистина, ежеседмичното издаване на вестник е едно предизвикателство! Предизвикателство е неговото оформление от техническа, богословска, естетическа страна, осигуряването на духовна литература, редактирането, печата – без тази и друга многостранна подкрепа, издаването му не би било възможно. Затова, вседушевно, от дълбочината на сърцето си благодарим на Бога за започнатото дело и че прави възможно издаването на вестника.

Отправяме всесърдечна признателност и благодарност и към всички наши скъпи в Христа сътрудници и спомоществователи за неоценимата помощ, която ни оказват при осъществяването на този труд.

Благодарим също така на всички свещеници и църковни настоятелства, братствата и сестринствата на манастирите в епархията, които полагат грижи, така че вестникът да достигне до повече християни.

С Божията помощ и искрената и братска подкрепа на всички вас, ние заедно започнахме и според силите си се трудим на тази Христова нива. Смирено молим Бога и занапред да имаме Неговата помощ и благословение в благовестническия труд, както се надяваме и молим също така за вашата молитвена и всестранна подкрепа.

Намираме се в предпразничните дни, в очакване да преживеем отново благодатната радост от Раждането в света на нашия Спасител Иисус Христос. Нека благата вест, че Бог е с нас винаги да съгрява сърцата и душите ни във всички трудности и изпитания. Нека кроткият и незлобив Богомладенец укрепи нашата вяра, уякчи надеждата ни на Него и ни даде да Го обикнем от цялото си сърце и душа, за да пребъдва Христос винаги в сърцата ни!

В днешното усилно, но и благодатно време, благопожелаваме на всички свои благочестиви читатели и благодетели здраве и преди всичко силна и чиста вяра, която да ражда добри и безкористни дела – за слава Божия и полза на нашите ближни! За много и благословени от Бога години в здраве и спасение!

Редакцията на вестник „Видински Благовестник““

Екипът на „Добротолюбие“ пожелава творчески успехи, бордрост и дръзновение в изготвянето и разпространението на изданието! 

За Ангел Карадаков

Виж още

Завършва строежът на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир

Завършва изграждането на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир, започната през 2007 ...