Начало / Новини / Епископ Поликарп: Във всички храмове на Софийска епархия се спазват противоепидемичните мерки

Епископ Поликарп: Във всички храмове на Софийска епархия се спазват противоепидемичните мерки

Във всички храмове и манастири на Софийска епархия се спазват противоепидемичните мерки, това каза в предаването „Религията днес“ Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит. 

„Опитваме се храмовете да бъдат почистени, дезинфекцирани, да бъдат подготвени за посрещане на вярващия народ, който да се радва и да бъде предпазен от всяка зараза и от всяко смущение, което би го накарало да има малко или много съмнение, както във вярата, така и в духовния живот“, каза епископ Поликарп. 

Той обърна внимание и на това, че Българската национална телевизия излъчва всяка година, вече традиционно, богослуженията по повод големите християнски празници на живо, както и това, че БНТ2 предава директно неделната литургия от София, Благоевград и Варна. Епископът каза, че духовниците са особено благодарни на Националната телевизия за това, че помага на християните в това трудно време. 

Епископ Поликарп съобщи и в предаването, че от утре в специализираните отделения за лечения на хора с коронавирусна инфекция, ще влязат духовници, които ще благословят и духовно укрепят вярващите хора, които в момента страдат от заразното заболяване.

По време на разговора с доц. Костадин Нушев епископ Поликарп говори и за годишнината, която тази година отбелязваме от учредяването на Българската екзархия, както и обърна внимание върху своя труд за Екцарх Антим I. 

Цялото интервю може да гледате тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Даниил възглави празничната света Литургия в столичния храм „Св. Неделя“

На 14 юли, 3 Неделя след Петдесетница, посветена на св. Отци от 6-те Вселенски събори, ...