Начало / Новини / Църквата в румънския град Хуш осигури жилища за семейства в нужда

Църквата в румънския град Хуш осигури жилища за семейства в нужда

Три социално слаби семейства от румънския град Хуш получиха жилища осигурени от местната църква по проект „Радост у дома“.

Досега са предоставени седем къщи на семейства без материални средства. Първите три бяха дадени на семейства през юни, по повод международния ден на детето. На 9 декември още три семейства получиха ключовете за новите си домове от Негово Преосвещенство епископ Игнатий, който благослови новите домове. 

Една от къщите е предоставена на семейство с три деца, а друга – на възрастна жена. Третата книща е дадена отново на възрастна жена от село в близост до града. Получилите домовете си не трябва да се притесняват за студените зимни месеци, коментира местният свещеник о. Владимир Берегой, ръководител на епархийската програма за благотворителност и социални дейности. 

„Опитваме се, в тези дни преди Рождество Христово, да покажем любовта си към бедните и нищите“, каза епископ Игратий. 

Програмата „Радост у дома“ изгражда и предлага домове, снабдени с всичко необходимо: комунални усуги, мебели, домакински уреди, съдове, дрехи и др. Предстои още три къщи да бъдат благословени и дарени на семейства в близко бъдеще. Мноо румънски епископии и митрополии осигуряват домове за хора в нужда, сообено през зимните месеци на годината. 

По информация на basilica.ro.

За Ангел Карадаков

Виж още

С водосвет приключи обновяването на част от Черепишкия манастир

Приключи ремонтът на приемната за поклонници в най-големия действащ манастир във Врачанска епархия – Черепишкия ...