Начало / Uncategorized / Българската църковна община в Женева зарадва 40 български деца с подаръци преди Рождество Христово

Българската църковна община в Женева зарадва 40 български деца с подаръци преди Рождество Христово

Тази година, Българската православна църковна община “Рождество Богородично”, зарадва 40 български деца с подаръци и положи традицията на “Българска Коледа в Женева”!, съобщиха от църковната община. 

„Рождество Христово поражда в нашите души неизказана духовна радост, която ни дава сили и надежда да преодоляваме изпитанията и да осмисляме ежедневието си като даряваме щастие на другите! Да дадем от себе си е свят дар. Колко по-добър ще бъде света, ако всички подаряваме даровете на разбирането и състраданието, на служенето и приятелството, на добротата и нежността. Да си дете по Коледа е чудо. Магия, в която се потапяме, за да изживеем отново своето детство чрез нашите деца.

За децата, Коледа е особено време от годината. Тогава детските погледи стават по-искрящи, добрите дела се множат, а играчките – най-желани.

Магията на Коледа е в самия акт на даряване на щастие. Даряване за някой друг. Едва ли има по-голямо удоволствие от това да видиш детето си щастливо, докато разопакова подаръците под елхата. Да, Коледа е за децата, но и за нас, техните родители. Коледа е за всички“, пишат от църковната ни община на своята официална страница в социалната мрежа Facebook.

Инициативата “Българска Коледа в Женева” се осъществи с подкрепата на всички енориаши. От църковната община благодарят също на всички приятели, доброволци и съмишленици. Специални благодарности има и към Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний за подкрепата, любовта и добрия пример. 

Източник: БПЦО “Рождество Богородично”, Женева

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...