Начало / Uncategorized / Митрополит Йоан: Нека в дните на изпитания да насочим погледа си към идването на Христос в плът

Митрополит Йоан: Нека в дните на изпитания да насочим погледа си към идването на Христос в плът

В днешното издание на предаването „Религията днес“ участва Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. 

Митрополитът говори върху изпитанието на коронавируса в България, като обърна внимание и върху това, че и свещеници от епархията в момента преодоляват заразното заболяване. „Важно е да подчертаем основният духовен смисъл и значение на болестта, защото ако има болести, то те не са без Божия промисъл“, каза митрополит Йоан. „Когато човек е търпелив и има благодарност към Бога за това, което идва, тази болест може да се превърне в благост за самия човек“, каза още той. 

Митрополит Йоан призова в своето интервю да бъде отдавано дължимото на лекарите и медицинските работници, да не се отрича съществуването на вируса, но и да се не изпада в паника и крайно притеснение. „Духовниците и лекарите полагат душите си за своите приятели“, каза още миттрополит Йоан. 

В интервюто митрополит Йоан говори и за празника на св. Спиридон, както и за новостроящата се църква „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. 

Цялото интервю с митрополит Йоан може да видите тук

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...