Начало / Академични новини / Днес ще се проведе конференция с международно участие по случай Международния ден за правата на човека

Днес ще се проведе конференция с международно участие по случай Международния ден за правата на човека

Днес ще се проведе научна конференция с международно участие „Хармония в различията“ – по случай Международния ден за правата на човека и защита от дискриминация (10.12.2020, четвъртък, 9,30-16,45 ч. , он лайн). 

Седмата научна конференция „Хармония в различията“ се организира от Катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ при ФБКН на УниБИТ и Българския форум за междурелигиозен диалог и сътрудничество, с подкрепата на Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет.

Конференцията ще се проведе на 10 декември 2020 г. – Международния ден на ООН за защита от дискриминация, онлайн, чрез платформа за уеб базирана видеоконферентна връзка. Официалното откриване ще се проведе от 9,30-10 ч. в Google meet  на следния линк: meet.google.com/yzt-kqob-mmq 

За седма поредна година този престижен научен форум събира заедно академични лица, изследователи в областта на религиите, духовници, правозащитници и представители на обществени и държавни институции. За втора година пък конференцията се провежда в сътрудничество с академичното сдружение ‘Български форум за междурелигиозен диалог и сътрудничество“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Църква на 2 века събира миряни в село Докатичево

Със служба и трапеза за здраве ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Света Неделя“ ...