Начало / Новини / Нова детска книжка ще зарадва малките читатели за Рождество Христово

Нова детска книжка ще зарадва малките читатели за Рождество Христово

В навечерието на Рождество Христово излезе от печат нова книжка с разкази и стихотворения за деца, която носи заглавието „Рождествен поздрав за децата на България“.

Автор на детската книжка е писателката Цветелина Гергинова, която е посветила своето творчество на най-малките читатели. Чрез нейните интересни и художествено издържани детски книжки българските деца откриват чистотата и красотата на християнската вяра и се запознават с живота и спасителното дело на Нашия Господ Иисус Христос. В навечерието на святата Рождественска нощ и духовната атмосфера на Празника новата книжка води децата по стъпките на доброто и ги среща с интересни герои, които ги въвеждат в тайнствените пътечки на вярата и разкриват радостта на детското сърце от срещата с Младенеца във Витлеемската пещера.

Авторката Цветелина Гергинова е писателка и поетеса, която е завършила богословие в Богословския факултет на Софийския университет и е посветила своето художествено творчество на духовната просвета и християнско нравствено възпитание на децата. Рисунките в детската книжка, които илюстрират стиховете и разказите, са също дело на авторката.

За връзка с авторката и поръчки за доставка на книжката: tcveti_val@abv.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Абсолвентите от Православния богословски факултет на ВТУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня, в който православната църква почита преподобния Теодосий Търновски дипломите си за завършено висше ...