Начало / Новини / Александрийският патриарх посети Южна Кения

Александрийският патриарх посети Южна Кения

Александрийският патриарх Теодор II направи свое историческо посещение в сърцето на Централна Кения вчера – 26.11.20 г., като за първи път в историята на православната мисия в страната посети района на Елдорет, където е и седалището на новосъздадената Елдоретска епархия. 

В катедралния храм „Св. Нектарий“ патриархът бе посрещнат официално от 50-е свещеници на епархията, местните представители на властите и голям брой вярващи, които бързаха да се срещнат лично със своя патриарх и да получат неговото благословение. Обръщайки се към събралото се множество патриарх Теодор изрази благодарността си към св. Нектарий, който води и ръководи духовно мисията в Елдорет, особено през тази година, когато Александрийската патриаршия, но и Вселенското православие отбелязва 100-годишнината от неговото успение. 

Патриархът посети енорийски училища, където бе впечатлен от възможностите децата да получават качествено образование. Посещението на патриарх Теодор завърши в най-старата църква в района, в енорията „Възкресение Христово“. Патриарх Теодор получи и благодарностите са голямата духовна и обществена мисия, която Александрийската патриаршия извършва в целия регион. 

По информация на Александрийската патриаршия. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Епархийските избиратели в Сливен избраха двамата епископи, от които Св. Синод ще избере нов Сливенски митрополит

Знеполски епископ Арсений и Мелнишки епископ Герасим са избраните от епархийските избиратели на Сливенска епархия ...