Начало / Uncategorized / Православни архиереи в Аржентина се обявиха против законопроект за абортите

Православни архиереи в Аржентина се обявиха против законопроект за абортите

На 19 ноември четирима православни архиереи, които служат в Аржентина се обявиха против предложен законопроект в южноамериканската страна за легализацията на аборта. 

В своето изявление митрополит Йосиф (Вселенска патриаршия), митрополит Яков (Антиохийска патриаршия), епископ Йоан (Руска православна задгранична църква) и епископ Кирил (Сръбска патриаршия) подчертанат, че „като православни християни, ние вярваме, че животът ни не е просто физически инцидент, а ценен дар от Бога“. Човешкият живот започва от зачеването, като дар Божий, подчертават йерарсите, като изразяват абсолютното си несъгласие с легализирането на абортите. 

„През време на драматичната здравна ситуация, в която се намираме тук и по света, заради пандемията от Covid-19, и след като загубихме стотици хиляди наши сънародници, ние подчертаваме загрижеността и отговорността си за човешкия живот и за защита и грижа на всяко човешко същество от момента на неговото зачатие и до края на неговия живот“, казват йерарсите. 

Православните архиереи желаят и молят властите в Аржентина да посветят своите умения и морални убеждения и да създадат закони, които да благоприятстват живота на всички граждани и ще подкрепят майчинството и отглеждането на деца, семейството, както и ще подобрят общественото здраве.

По информация на orthochristian.com.

Снимка: romfea.gr    

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...