Начало / Новини / С молебен за здраве отвори врати обновен храм в мездренското село Крета

С молебен за здраве отвори врати обновен храм в мездренското село Крета

С молебен за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Пламен Кръстев, отвори врати обновения храм в мездренското село Крета.

Сред дошлите да се черкуват и да се помолят за благополучие на своите близки бяха християни от различни поколения. Църквата за местните хора не  е само вяра, а и история, и култура, и традиция. В него са вплетени съдбите на десетки поколения, които са се събирали тук, кръщавали са се в него, венчавали са се.

„Благодаря на всеки един, който помогна, за да може да запазим този храм за идните поколения”, каза кметският наместник Виолета Панова.

Преди време тя потърсила помощ и я получила в лицето на Община Мездра. Бизнесмени дарили дървен материал за покрива и със съдействието на Общинското предприятие „Чистота“ започнали ремонта. Появили се много дарители и сменили старата дървена дограма и вратите, освежили храма отвътре, изградили дори дренажна система.

Всички спомоществователи – Андреас Испиридис, Емил Босев, Иван Иванов-Тениди, Мирослав Захариев, Преслав Христов и Цветомир Иванов, ще получат благодарствени писма от Църковното настоятелство при храм „Св. арх. Михаил“ – с. Крета.

Текст: kmeta.bg

Снимки: Община Мездра

За Ангел Карадаков

Виж още

Стажантска педагогическа практика на студенти от Богословския факултет на Софийския университет

За академичната 2023/2024 година съгласно сключения договор за провеждане на педагогическа практика на студентите от ...