Начало / Кончина на Сръбския патриарх Ириней / Патриарх Даниил: Молим се за душата на патриарх Ириней

Патриарх Даниил: Молим се за душата на патриарх Ириней

Румънският патриарх Даниил изпрати съболезнователен адрес до Св. Синод на Сръбската православна църква по повод кончината на Сръбския патриарх Ириней. 

Патриарх Даниил определя блаженопочившия патриарх като многоуважаван и изестен на съвременното православие. Предлагеми ви и съболезнователния адрес на патриарх Даниил.

„С дълбока скръб научихме за кончината на нашия любим събрат в Христа, достопочтения Ириней, патриарх Сръбски, многоуважаван и добре познат на съвременното православие.

Споделяме страданието от това тежко изпитание и отправяме от името на архиереите, духовенството и верния народ на Румънската православна църква, братски съболезнования на членовете на Св. Синод и на цялата Сръбска православна църква. 

Молим Христос, нашият Господ, Който е възкресението и животът (Йоан. 11:25), да упокои душата на патриарх Ириней с праведните в светлината, мира и любовта на Пресветата Троица.

Вечна да бъде паметта му!“

Източник: basilica.ro

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Теодор: Патриарх Ириней бе велика духовна фигура

Александрийският патриарх Теодор II също изпрати свой съболезнователен адрес по повод кончината на Сръбския патриарх ...