Начало / Новини / Столичен свещеник стана член на Съюза на българските писатели

Столичен свещеник стана член на Съюза на българските писатели

Управителният съвет на Съюза на българските писатели в заседанието си на 23 октомври 2020 година е приел за член на писателският съюз иконом Йоан (Янчо) Карамихалев, свещенослужител в столичния храм „Св. София”.

Този акт е своеобразно признание за разностранната творческа и преводаческа дейност на духовника, автор на четири лирични, една белетристична и две богословски книги, както и преводач на четири книги от съвременни руски духовници.

Негови произведения са публикувани в редица авторитетни църковни и светски издания, сред които е сайтът Добротолюбие и електронното православно списание „Светодавец“.

Съюзът на българските писатели (СБП) е творческо сдружение, създадено през 1913 г. с почетен председател Иван Вазов. Обединявайки значими майстори в областта на художествената литература, СБП се превръща в авторитетна организация със сериозно влияние в областта на културата.

Сред председателите му са едни от най-даровитите и популярни литературни творци като Кирил Христов, Елин Пелин, акад. Михаил Арнаудов, Тодор Влайков, Добри Немиров, Людмил Стоянов, Димитър Димов, Николай Хайтов.

За Ангел Карадаков

Виж още

Кметът на Ловеч учреди право на строеж за църква в село Йоглав

Учредява се безвъзмездно право на строеж от 100 кв.м  върху недвижим общински имот в с. ...