Начало / Новини / Столичен свещеник стана член на Съюза на българските писатели

Столичен свещеник стана член на Съюза на българските писатели

Управителният съвет на Съюза на българските писатели в заседанието си на 23 октомври 2020 година е приел за член на писателският съюз иконом Йоан (Янчо) Карамихалев, свещенослужител в столичния храм „Св. София”.

Този акт е своеобразно признание за разностранната творческа и преводаческа дейност на духовника, автор на четири лирични, една белетристична и две богословски книги, както и преводач на четири книги от съвременни руски духовници.

Негови произведения са публикувани в редица авторитетни църковни и светски издания, сред които е сайтът Добротолюбие и електронното православно списание „Светодавец“.

Съюзът на българските писатели (СБП) е творческо сдружение, създадено през 1913 г. с почетен председател Иван Вазов. Обединявайки значими майстори в областта на художествената литература, СБП се превръща в авторитетна организация със сериозно влияние в областта на културата.

Сред председателите му са едни от най-даровитите и популярни литературни творци като Кирил Христов, Елин Пелин, акад. Михаил Арнаудов, Тодор Влайков, Добри Немиров, Людмил Стоянов, Димитър Димов, Николай Хайтов.

За Ангел Карадаков

Виж още

В Кюстендил ще се проведе „Празник на православния дух и традиции“

Миналата седмица в Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил бе проведена работна среща по повод организирането ...