Начало / Новини / Големи разрушения в храмовете и манастирите на о. Самос след силното земетресение

Големи разрушения в храмовете и манастирите на о. Самос след силното земетресение

Големи са щетите в храмовете и манастирите на гръцкия остров Самос, който бе един от най-силно засегнатите при земетресението, което удари региона преди дни. 

Митрополитът на Самос Евсевий се е срещнал с зам.министъра на гражданската защита Никос Хардалия и зам. министъра на вътрешните работи Георги Ливаниос, за да информира за ситуацията в храмовете и манастирите на Самос, които са силно засегнати от опустошителното земетресение от 30 октомври т.г. 

Някои от храмовете имат непоправими щети, като църквата „Успение Богородично“, в която се ес рутила цяла стена. Над 10 храма са в тежко състояние, стана ясно след като бе направен оглед на място. Митрополит Евсевий лично е посетил храмовете и се е запознал с щетите в църквите. Предвижда се местната митрополия да започне активно сътрудничество с местните власти, за да може по-бързо да започне работа по въстановяване на храмовете. 

По информация на orthodoxianewsagency.gr.

За Ангел Карадаков

Виж още

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия

Атинският архиепископ Йероним посети Антиохийската патриаршия и се срещна с патриарх Йоан X, информира orthodoxianewsagency.gr. В ...