Начало / Коронавирус / В Австралия възобновяват богослужения след наложените мерки срещу коронавируса

В Австралия възобновяват богослужения след наложените мерки срещу коронавируса

След месеци на сериозни противоепидемични мерки в Мелбърн духовният живот започна отново да се завръща към своята нормалност, като в храмовете могат да влизат по 10 души за богослужение. Очакванията и надеждите на вярващите е бройката да бъде увеличена на 20 души до 8 ноември. 

Архимандрит Емений от Австралийската архиепископия заяви, че очакваното увелиение през ноември на до 20 богомолци на богослуженията в църквите и 50 извън.  „Добре е, че църковните врати ще бъдат отворени отново и духовенството може да започне да служи на духовните нужни на енориите си, въпреки все още ограничения брой“, каза още той. 

Последният уикенд за православните в Австралия бил много емоционален, тъй като до момента богослуженията са били излъчвани само онлайн. „Свикнали сме да гледаме на живо или през камера и беше много емоционално да гледаме отново нашите енориаши в очите“, каза той. 

По думите на отеца излъчването на живо ще продължи за болните и възрастните хора, които все още не могат или сес трахуват да отидат в храма на богослужение. По думите на отеца хората започват отново да записват кръщенета и венчания.

Източник: orthodoxianewsagency.gr

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...