Начало / Новини / Приключва изграждането на новия храм „Св. Петка“ в Невестино

Приключва изграждането на новия храм „Св. Петка“ в Невестино

Довършва се изграждането на новия храм „Св. Петка“ в центъра на Невестино, а църквите в селата  Еремия и Пелатиково се ремонтират, съобщават от общинската администрация. Това става със средства по капиталовите разходи в бюджета,съобщава БНР.

Завършена и камбанарията в двора на започнатия преди повече от 15 години храм „Св. Петка“ в центъра на Невестино, който се изгражда изцяло със средства и от екипи на общината, каза кметът инж. Димитър Стаменков. Поръчани са и двете камбани – едната тежи 200 кг, другата – 80, за които ще са необходими близо 10 000 лева.

В двора на църквата е изграден и навес за събирания при празници за миряните, довършва се зиданата каменна ограда с железни обкови.

На храмовете „Св. Николай“ в Пелатиково, осветен през 1929 г.,  и на „Св. Димитър“ в с. Еремия от 1902 г. се ремонтират покривите, отстраняват се образувания по фасадата, подобрява се цялостното състояние на храмовете. Ремонтите са извършват от строители към групата на общината със съдействието на кметските наместници.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Йоан откри новата учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“

С архиерейска света литургия започна новата 2023/2024 учебна година в Софийската духовна семинария „Св. Йоан ...