Начало / Новини / На 3 ноември правят водосвет на бъдещата църква в столичния квартал „Изгрев“

На 3 ноември правят водосвет на бъдещата църква в столичния квартал „Изгрев“

До дни от Испания пристигат специални 84 пилоти за строежа на църквата “Св. Пимен Зографски” в район “Изгрев”. Инженерните съоръжения, които за съжаление не се произвеждат в България, са дълги 10,5м. и са важни за стабилността на храмовата основа, съобщава novini.bg.

“Работата по нашата бъдеща църква върви с пълна сила, строителите са мотивирани, църковното настоятелство е изключително активно в процесите, а за администрацията на района ни няма да говоря. Като кмет, силно ангажиран с този проект, знам много добре какво направиха служителите на общината, за да стигнем днес до тук. Екипът, който работи по тази кауза е еманация на приказката: “Сговорна дружина, планина повдига“, коментира кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Идния вторник, когато е годишнината от успението на Св. Пимен Зографски, ще се отслужи водосвет при градящите се основи на храма, в градинката на КАТ от 12:30ч. 

Снимка: stolica.bg

За Ангел Карадаков

Виж още

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, ...