Начало / Новини / Прожекция на филма „Светецът светкавица“ в Асеновград

Прожекция на филма „Светецът светкавица“ в Асеновград

Читалище „Родолюбие“ ви кани на специалната прожекция на филма „Светецът светкавица“, който представя живота и чудесата на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Автор на лентата е Ангел Бончев, а редактор е Емилия Маринова.

Прожекцията ще се състои на 27 октомври от 18.30 часа в Читалище „Родолюбие“, Асеновград.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от Светеца светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага. Филмът разказва за ангелския живот, който е водил и разтърсващите му чудеса. В лентата участват двама гръцки митрополити на Трикала Хризостом и на Кифися Кирил.

В „Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за: изцеления, връщане към живота, възстановяване от психическо заболяване и т.н. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година и разказва за реалните случки след като се е случило това събитие.

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца от ДГ „Надежда“ Елхово се поклониха пред св. Ефрем Нови

Група „Щурче“ от Детска градина „Надежда“ Елхово, посети местния храм „Св. Димитър Мироточиви“ и се ...